Önska om Stekpannor - material och skötsel

Oemaljerat gjutjärn - ett gediget, naturligt material Oemaljerat gjutjärn ger en stekpanna som tål högre värme, då den inte har någon värmekänslig beläggning. Pannan är oftast något tyngre eftersom det vanligtvis är mycket material i en gjutjärnspanna. Användningsområde: Gjutjärnsstekpannan är lämplig att använda till kött, fet fisk och grönsaker. Skötsel: Lättast rengör du pannan genom att skölja den i varmt vatten. Någon gång, då och då, kan man göra rent den med diskmedel. Då är det viktigt att man smörjer in stekpannan med olja efter att man torkat den helt torr. Insmörjningen gör att stekpannan inte börjar rosta. Emellanåt kan man göra en grovrengöring av stekpannan genom att lägga på grovt salt så att det täcker botten i pannan och därefter värma upp stekpannan ordentligt, men långsamt. Efter ca 1-2 minuter i het panna häller man bort saltet och torkar med hushållspapper. Olja sedan in den och torka ur.

RkJQdWJsaXNoZXIy NDA0MjQ=